Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γιατί να μάθω Ισπανικά;

Γιατί να μάθω Ισπανικά;

Τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα που μιλιέται από εκατομμύρια ανθρώπους  σε περίπου 21 χώρες. Είναι ευχάριστη στην εκμάθηση και σχετικά εύκολη σε σχέση με άλλες γλώσσες. Είναι γλώσσα που χρησιμοποιείται στην οικονομία, ναυτιλία, επιστημονικά άρθρα-βιβλιογραφία και στην  πολιτική σκηνή τόσο την Ευρωπαϊκή όσο και της Αμερικής. 
Η Ισπανόφωνη κουλτούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια αρκεί να σκεφτεί κανείς μερικά μόνο ονόματα από διάφορους χώρους όπως: λογοτεχνία - Cervantes, Gabriel Garcia Marquez, Vargas Llosa,  ζωγραφική-Picasso, αρχιτεκτονική-Gaudi, Calatrava, μουσική- Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Shakira, Juanes, σινεμά-Pedro Almodovar, Luis Buñuel. Javier Bardem, Penelope Cruz κτλ.
Όλοι γνωρίζουν χορούς όπως mambo, flamengo, reggaeton  και γαστρονομικά εδέσματα όπως paella, jamón serrano κτλ.
Οπότε γιατί να μάθω Ισπανικά;
Για να μπορώ να καταλαβαίνω στίχους τραγουδιών, ταινίες, για να ταξιδέψω στην Ισπανία και να δω την αγαπημένη μου ομάδα στο γήπεδο (Barcelona!), για να παραγγείλω να φάω ενώ είμαι στην Ισπανία, για να κάνω φίλους από μια Ισπανόφωνη χώρα και για χίλιους δυο άλλους λόγους! Αλλά κυρίως γιατί μου αρέσει η γλώσσα και η κουλτούρα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου